Lapuan aurinkovoimapuiston urakoitsijat valittu — puisto valmistuu ensi vuonna

EPV:n ensimmäinen teollisen mittakaavan aurinkovoimapuisto on rakentumassa Lapualle. Nyt kaikki pääurakoitsijat ovat varmistuneet hanketta varten. Hankkeen rakennus- ja asennusvaiheet työllistävät yli 100 henkeä.

EPV:n Heininevan aurinkovoimapuistohankkeen pääurakoitsijoista on tehty päätökset kuluvan kevään aikana. Valintojen myötä aurinkovoimapuiston rakennus- ja asennustyöt ovat alkaneet toden teolla.

Päätökset hankkeen urakoitsijoista tehtiin kilpailutusten pohjalta. EPV Aurinkovoiman toimitusjohtaja Ari Soininen mainitsee valittujen urakoitsijoiden eduksi kokemuksen ja erikoisosaamisen aiemmista hankkeista, sekä toimimisen aurinkovoimapuistohankkeen edellyttämässä erityisympäristössä.

Valittujen urakoitsijoiden kokonaispaketti on kilpailukykyinen ja heiltä löytyy sopivia referenssikohteita. Osalla toimijoista löytyy osaamista tuotteidensa räätälöimiseen sekä taustaa turvetuotantosuoalueella toimimiseen, Soininen mainitsee.

Tulevassa aurinkovoimapuistossa käytetään hyväksi myös uuden teknologian tutkimusta, mikä näkyy innovatiivisena ratkaisuna aurinkoa seuraavien telineiden toteutuksessa, hän lisää.

Seuraavat yhtiöt tulivat valituiksi hankkeeseen kilpailutuksen myötä:

  • Maanrakennus: Veljekset Lampimäki Oy
  • Perustusten toimittaja: Siikajoen Betonitukku Oy
  • Perustuspalkkien asennus: Kauhanummi Oy
  • Asennukset ja laitostoimittaja: Suvic Oy
  • Telineiden toimittaja: Trailander Oy
  • Voimalan ohjausjärjestelmä: ABB
  • Sähköasema: Nordic Electro Power Oy
  • Päämuuntajat: BTB Transformers Oy

Hanke työllistää rakennus- ja asennusvaiheissa yli 100 henkeä. Tällä hetkellä aurinkovoimapuiston alueella tehdään maanrakennustöitä, kaapelointia sekä salaojitusta. Soininen arvioi, että sähköntuotanto voi alkaa ensimmäisillä lohkoilla tulevana syksynä. Sähköntuotanto käynnistyy täydellä kapasiteetilla loppuvuoden 2025 aikana.

Valmistuessaan Heininevan aurinkovoimapuisto tuottaa yli 90 GWh sähköä vuodessa, ja lisää EPV:n uusiutuvaa sähköntuotantoa noin 6 prosenttia. Soininen sanoo valmistuvan aurinkovoimapuiston tukevan vahvasti EPV:n kokonaistarjontaa energiantuotannossa.

Puisto tulee esimerkiksi tuottamaan enemmän sähköä niinä aikoina, jolloin tuulivoiman tuotanto on pienempää.

Lisätietoja: Ari Soininen, EPV Aurinkovoiman toimitusjohtaja, +358 50 3862 523

Arkisto